Проектування приміщень культурно-дозвіллєвого призначення в закладах ресторанного господарства
DOI:
https://doi.org/10.30838/J.BPSACEA.2312.271118.111.373Ключові слова:
дозвілля, проектування, простір, ресторанний бізнес, технологіяАнотація
Постановка проблеми. Зважаючи на високий рівень конкуренції та динамічного розвитку ринку ресторанного бізнесу, рестораторам необхідно чітко орієнтуватисьу сфері надання послуг, зокрема культурно-розважальних. Тому виникає необхідність у створенні різноманітних анімаційних служб безпосередньо при закладах ресторанного господарства, завдання яких полягатиме у впровадженні, обґрунтуванні та реалізації цих програм. Це, у свою чергу, породжує завдання створення додаткового простору в закладах такого типу, що особливо актуально в умовах сьогодення. Метою дослідження визначено обґрунтування проектування приміщень культурно-дозвіллєвого призначення в закладах ресторанного господарства, що полягає у розробленні технологічних рекомендацій щодо їх обладнання та дизайну. Висновок. У ході дослідження обґрунтовано доцільність виокремлення в структурі закладів ресторанного господарства групи приміщень культурно-дозвіллєвого призначення, до складу якої рекомендовано включити кімнату відпочинку для дітей, сцену та естраду, кімнату для вітальє, залу для караоке, кімнату для сомельє, виставкові та демонстраційні зали з експозиціями, кімнату для проведення кулінарно-видовищних шоу, залу для театралізованих рольових ігор, приміщення для гри на музичних інструментах, для персоналу, для зберігання сценічного та декоративного інвентарю.
Посилання
Honchar L.O. Funktsionalʹne spryamuvannya kulʹturno-rozvazhalʹnoyi diyalʹnosti vitchyznyanykh restoraniv. [Functional direction of cultural and entertaining activity of domestic restaurants]. Visnyk Mariupolskoho derzhavnoho universytetu. Seriia: Filosofiia, kulturolohiia, sotsiolohiia [Bulletin of Mariupol State University. Series: Philosophy, Culturology, Sociology]. 2015, iss. 9, 45-52 (in Ukrainian).
Kravchenko O.V. Kreatyvnyy potentsial rekreatyvnoyi diialnosti [Creative potential of recreational activity]. Vse o turizme. Turisticheskaya biblioteka. [All about tourism. Tourist Library]. Available at: http://tourlib.net/statti_ukr/kivshar.htm. (in Ukrainian).
Prilepko K.V. and Neilkenko S.M. Problema zdorovoho kharchuvannya v zakladakh restorannoho hospodarstva m. Kyyeva /. The problem of healthy eating in the restaurants of the Kiev city. Hotelno-restorannyi biznes: innovatsiyni napriamy rozvytku : materialy Mizhnar. nauk.-prakt. konf. (25–27 bereznia 2015 r.) [Hotel and restaurant business: innovative directions of development: materials International. sci. pract. conf. (March 25-27, 2015)]. Nats. un-t kharch. tekhnolohiy [National. un-t food. Technologies]. Kyiv: NUKHT, 2015,pp. 16-18. (in Ukrainian).
Mazaraki A.A., Trans M.I., Shapoval S.V., Rasulo A.A., Grigorenko A.M. and Mazaraki A.A. Ed. Dyzain oteley [Designing hotels]. Kyiv: Kiev. Nats. torg.-ekonom. un-t., 2012, 339 p. (in Ukrainian).
Rusavskaya V.A. Ed., Antonenko A.V., Batchenko L.V., Brovenko T.V. and Verezomskaya I.G. Teoretyko-praktychni pidkhody do efektyvnoho funktsionuvannya rynku hotelʹno-restorannykh posluh: stan, problemy, tendentsiy [Theoretical and practical approaches to the effective functioning of the market of hotel and restaurant services: state, problems, trends]. Kiev: Lira-K, 2018, 419 p. (in Ukrainian).
Valeri В., Daniel F. and Casati F. On the value of purpose-orientation and focus on locals in recommending leisure activities. Journal of Web Engineering. 2017, vol. 16, no. 1&2, pp. 63–74.
Valeri В., Daniel F. and Casati F. Rating cales and algorithms for mobile recommender systems: The case of restaurant recommendations. Software: Practice and Experience. 2016, pp. 62–78.
Valeri В., Elbassuoni Sh. and Sihem A.Ya. Crowdsourcing reliable ratings for underexposed items. Proceedings of the 12th International Conference on Web Information Systems and Technologies, WEBIST 2016 (Rome, Italy, April 23–25, 2016). Rome: SciTePress, 2016, vol. 2, pp. 75–86.
Karger D. R., Oh S and Shah D. Budget-optimal task allocation for reliable crowdsourcing systems. Operations Research. 2014, vol. 62, iss. 1,pp. 1–24.
Joglekar M.,Garsia-Molina H. and Paramesvaran H. Evaluating the crowd with confidence. KDD 13 : Proceedings of the 19th ACM SIGKDD International Conference on Knowledge Discovery and Data Mining, (Chicago, Illinois, August 11–14, 2013). New York, NY, USA, 2013, pp. 686–694.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
Автори залишають за собою право на авторство роботи та передають журналу право першої публікації на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, яка дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
Автори мають право самостійно укладати додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження наукової роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
Політика журналу передбачає можливість розміщення авторами рукопису в мережі Інтернет (наприклад, у електронних сховищах інформації або на веб-сайтах), оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).
Договір про передачу авторського права